Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικο+λογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά. Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ

Καλημέρα σε όλους τους φίλους τις σελίδας μας

ΒΑΛΣΑΜΟXOΡΤΟ-ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ
Hyericum Pefroratum
Άλλες ονομασίες: Σπαθόχορτο, Βαλσαμόχορτο,Υπερικόν το διάτρητον

Κύριες ιδιότητες
Έχει αποδειχτεί ότι το βάλσαμο έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες αφού χρησιμοποιείται για τα διάφορα προβλήματα νευρολογικής φύσεως που προκαλούν άγχος και αϋπνία.


Ενισχύει την πέψη.
Το βάλσαμο είναι τονωτικό του ήπατος και της χολής. Είναι διουρητικό και αιμοστατικό, κατά των θρομβώσεων , καθώς και αποχρεμπτικό.
Θεωρείται πως έχει θετική επίδραση στα προβλήματα που συνδέονται με την εμμηνόπαυση.
Οι αντισηπτικές και επουλωτικές του ιδιότητες περιέχονται στο βαλσαμέλαιο, το οποίο βοηθά στην θεραπεία από τα εγκαύματα ακόμα και αυτά που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο.
Βότανο που φύεται σε πολλές περιοχές της χώρας μας και στην περιοχή Ελληνικό οικολογικό χωριό στο όρος Κρούσια του νόμου Κιλκίς από όπου και το συλλέγουμε, το εκχυλίζουμε και το χρησιμοποιούμε στις κεραλοιφες στα σαπούνια μας αλλά και ως πόσιμο
Είναι εξαιρετικό

Σπαθόλαδο πόσιμο

Στην περιοχή μας φύεται το ευεργετικό φυτό Υπερικό η βάλσαμο η σπαθόχορτο, το βότανο αυτό με τις εκπληκτικές του ιδιότητες , συλλέγουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή , το εκχυλίζουμε σε ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πόσιμο.
Αυτό λοιπόν το ευλογημένο βότανο το χρησιμοποιούμε στις κεραλοιφες μας και σε ορισμένα σαπούνια εδώ στο Ελληνικό οικολογικό χωριό
Για τις ιδιότητες του βοτάνου θα κάνω μια νέα ανάρτηση σύντομα

 Ευχαριστώ

Ελληνικό οικολογικό χωριό


 Έλενα Φορτουνετα

Για να το αποκτήσετε στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας.η καλέστε στο 030 690 759 0707 Ελενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου