Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικο+λογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά. Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Σουσάμι: Ανώτερο από τα παυσίπονα!

Αξιοσημείωτη νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο International Journalof Rheumatic Diseases επιβεβαιώνει ότι τα τρόφιμα δεν είναι μόνο φάρμακα, αλλά μερικές φορές ανώτερα και από αυτά.
Ερευνητές ιατροί που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Ταμπρίζ (Tabriz), στο Ιράν, ερεύνησαν τις επιπτώσεις κατανάλωσης σπόρων σουσαμιού και τα κλινικά σημεία και συμπτώματα σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα γόνατος.

Η Οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο είναι μια μορφή εκφυλιστικής νόσου των αρθρώσεων.
H εκφυλιστική αρθρίτιδα εντοπίζεται στο γόνατο, και προκαλεί μια ποικιλία συμπτωμάτων που περιλαμβάνουν πόνο, οίδημα, μη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών (το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε οστεόφυτα), παραμόρφωση χόνδρου και απώλεια της κίνησης, και επηρεάζει περίπου το 12,1 % των ενηλίκων ηλικίας 60 και άνω, σύμφωνα με το CDC.
Η Τυπική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση των αντιφλεγμονοδών NSAID φαρμάκων, πολλά από τα οποία έχουν συνδεθεί τόσο με εσωτερική αιμορραγία και σημαντικά αυξημένο κίνδυνο καρδιακής θνησιμότητας, η οποία είναι και ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές αναζήτησαν να ψάξουν για «μια συμπληρωματική θεραπεία για να μειώσουν τις επιπλοκές και το κόστος“.
Στην μελέτη έλαβαν μέρος πενήντα ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα του γόνατος, και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες 25 ασθενών:
Στην πρώτη ομάδα, που ελάμβαναν 40 γραμμάρια σουσάμι την ημέρα σε σκόνη, και στην δεύτερη, την ομάδα πρότυπο, φαρμακευτική αγωγή, που περιελάμβανε δύο δόσεις 500 mg Tylenol (acetaminophen) δύο φορές την ημέρα μαζί με 500 mg γλυκοζαμίνης μία φορά ημερησίως.
Μετά από δύο μήνες θεραπείας, 22 ασθενείς στην ομάδα κατανάλωσης σουσαμιού και 23 ασθενείς στην ομάδα ελέγχου ολοκλήρωσαν τη μελέτη.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η θεραπεία αποτελείται από 40 γραμμάρια σουσάμι, τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά αξιοσημείωτα.
Όπως παρουσιάζεται στον Πίνακα 1 ανωτέρω, υπήρχε μια σημαντική διαφορά στην ένταση του πόνου μεταξύ των δύο ομάδων μετά την αγωγή, με την ομάδα με το σουσάμι έχοντας τη μεγαλύτερη πτώση από 9,5 πριν από τη θεραπεία σε 3.5 μετά τη θεραπεία, και την ομάδα ελέγχου να έχει μια πιο μέτρια πτώση από 9 πριν από τη θεραπεία σε 7 μετά τη θεραπεία.
Πρόσθετες μετρήσεις ελήφθησαν χρησιμοποιώντας δυο διαφορετικές μετρήσεις την Knee Injury and Osteoarthritis Outcome Score (KOOS) Questionnaire και την the Timed Up and Go (TUG) Test.
Και οι δύο δοκιμές αποκάλυψαν έναν παρόμοιο βαθμό θετικής αλλαγής στις δύο ομάδες θεραπείας και ελέγχου, σε σύγκριση με την αρχική τιμή.
Στο σύνολό τους, η ομάδα του σουσαμιού ήταν ο σαφής νικητής.
Όχι μόνο αυτή η θεραπεία με το τρόφιμο ήταν ανώτερη στην μείωση της έντασης του πόνου, αλλά ήταν τουλάχιστον ίση σε αποτελεσματικότητα με την αγωγή με Tylenol και γλυκοζαμίνης και στις δύο και τις δοκιμές KOOS TUG.
Αυτό βέβαια, είχε επιτευχθεί χωρίς τις περιβόητες παρενέργειες που σχετίζονται με το Tylenol.
Ισα ίσα το αντίθετο, το σουσάμι έχει ένα ευρύ φάσμα των ευεργετικών ιδιοτήτων και σε ἀλλους τομείς στην υγεία:
– Άκρως δυναμωτικό,
– βοηθάει στην μείωση της χοληστερίνης,
– την ρύθμιση της περιόδου και
– στην μείωση του ζαχάρου
– ευεργετικότατο και για την αποτοξίνωση και απόφραξη των πνευμόνων από την νικοτίνη,
– ιδανική λοσιόν για τις πανάδες και ρυτίδες του προσώπου
Το σησάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία θεωρείται θαυματουργή καθώς προστατεύει από αρτηριοσκλήρυνση, συντελεί στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθά στη πρόληψη του καταρράκτη, μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη, επιβραδύνει την ασθένεια Alzheimer, την ασθένεια του Parkinson, βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις και γενικά αυξάνει τη μακροζωία. Οι λιγνάνες του σησαμιού, που περιέρχονται στα προϊόντα του, ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης Ε.
Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι η προσθήκη σησαμιού στη διατροφή τους επιβραδύνει τη γήρανση, ενώ η προσθήκη της κυριότερης λιγνάνης του σησαμιού (σεσαμίνη) στη δίαιτα ποντικιών μείωσε των αριθμό των καρκίνων του μαστού. Το σησάμι και τα προϊόντα του έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα και κατά συνέπεια να προστατεύουν από καρδιοπάθειες μέσω του διπλού ρόλου της σεσαμίνης.
Έτσι, πόσο είναι 40 γραμμάρια σπόρους σουσαμιού;
Μια κουταλιά της σούπας σουσάμι είναι περίπου 9 γραμμάρια.
Έτσι, θα χρειαστείτε 4 κουταλιές της σούπας, αυτή είναι η κλινική δόση, για να διαπιστώσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα της μελέτης.
Επίσης, οι ερευνητές αλέθαν σε σκόνη το σουσάμι, προκειμένου να ενισχυθεί η πέψη του. Συγκρατείστε πως, είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό ​​με ένα γουδί και γουδοχέρι (πρώτη επιλογή) ή σε μύλο του καφέ, επίσης, να διασφαλίσουμε ότι οι σπόροι σας είναι ωμοί, πιστοποιημένοι βιολογικοί, και να μην έχουν υποβληθεί σε ακτινοβολία γάμμα.
Για να εκτιμήσουμε πραγματικά τη σημασία της μελέτης αυτής, ρίξτε μια ματιά στο αυξανόμενο σώμα των τοξικολογικών ερευνών που δείχνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του Tylenol και που υπερβαίνουν κατά πολύ τα δήθεν οφέλη του.
http://www.healingeffect.gr/2015/12/blog-post_29-4.html
http://www.healingeffect.gr/2015/12/blog-post_29-4.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου