.

.
Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικολογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά.
Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

ΔΩΡΕΕΣ /ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
IBAN GR6801108310000083174564332
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ 831/745643-32

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Οι ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ιδιότητες του φυτού Αχιλλέα στον ανθρώπινο οργανισμό


Δεν πάει το μυαλό σου σε πόσα μπορείς να σε βοηθήσει
fyto AxilleioΜπορείτε να φαντασθείτε ότι ένα φυτό είναι σε θέση να ανοίγει την όρεξη, να τονώνει, να καλμάρει γυναικολογικά προβλήματα, να ρυθμίζει την περίοδο, να ανακουφίζει τους πόνους από κιρσούς, αιμορροΐδες, αρθριτικά, ρευματισμούς, να επουλώνει πληγές, να είναι διουρητικό, να καθαρίζει το λιπαρό δέρμα και να βοηθάει να περιοριστεί η τριχόπτωση;

Κι όμως, αυτές είναι μερικές από τις ιδιότητες της Αχιλλέας, του πικρού και στυφού, αλλά ορεκτικού και τονωτικού φυτού, που φυτρώνει σε 24 ποικιλίες στη χώρα μας.
Το όνομα της το οφείλει βέβαια στον Αχιλλέα, που όταν τραυματίστηκε από το δηλητηριασμένο δόρυ του Πάρι στον πόλεμο της Τροίας, η θεά Αφροδίτη τον συμβούλεψε να δέσει την πληγή με αυτό το φυτό για να ανακουφιστεί (σύμφωνα μα τον μύθο).
Και πραγματικά η Αχιλλέα θεραπεύει τις πληγές που έγιναν από ατσάλι. Γι’ αυτό αργότερα, ο Διοσκουρίδης τη χρησιμοποιούσε ως αιμοστατικό και οι στρατιώτες στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο για πρώτη βοήθεια στα τραύματα.
Άλλες εφαρμογές: Συχνά έχει φέρει καλά αποτελέσματα σε διαλείποντες πυρετούς από ελονοσία και με πλύσεις σε βλεννόρροια. Οι σπόροι της έχουν χρησιμοποιηθεί για να διατηρούνται τα κρασιά.
Ένα φακελάκι εμποδίζει την αλλοίωση ενός βαρελιού κρασιού ή αντικαθιστά τον λυκίσκο στην παρασκευή σπιτικής μπύρας.
Ιδιότητες – Ενδείξεις Αχιλλέας
Χρησιμοποιείται για να καλμάρει πολλές γυναικολογικές ανωμαλίες (δυσμηνόρροια, αμηνόρροια από τρόμο ή από κρύο, διαταραχές στην εμμηνόπαυση και σπασμούς της μήτρας) και ως ρυθμιστικό της περιόδου. Η Φαρμακολογία Ν. Κωστή συνιστά να πίνουν οι νέες κοπέλες με άτακτο ρυθμό εμμήνων εγχύματα με συνδυασμό Αχιλλέας, χαμομηλιού και μελισσόχορτου.
Είναι ορεκτικό και τονωτικό. Επειδή ανοίγει την όρεξη είναι χρήσιμο στους κουρασμένους και ταλαιπωρημένους.
Το έγχυμα και το αφέψημα της είναι αντιπυρετικό φάρμακο για το δυνατό κρυολόγημα.
Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ακμής και έρπητα.
Συνιστάται ως αντισπασμωδικό και σπασμολυτικό για τα αέρια, τους νευρικούς σπασμούς, αλλά και σε άσθμα, σε κολίτιδα και σε άλλες νευρικές γαστροπάθειες, που χρειάζονται χαλάρωση των λείων μυϊκών ινών.
Διουρητικό και χολαγωγό, ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται μαζί με αγριάδα και «μουστάκια» καλαμποκιού, ενώ θεωρείται αποτελεσματικό (ως σκόνη) και στην ακράτεια ούρων των παιδιών.
Μαλακώνει τους πόνους από αρθριτικά και ρευματισμούς. Ανακουφίζει κιρσούς, φλεβίτιδα και αιμορροΐδες.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις καθώς και ως ανθελμινθικό (για παράσιτα του εντέρου) η χρήση της Αχιλλέας γίνεται εσωτερικά με αφεψήματα, χυμούς ή βάμμα.
Ακόμη με Εξωτερική χρήση, ως αλοιφή, πολτός ή σκόνη.
Εμποδίζει την τριχόπτωση (κάνουμε συχνά εντριβές με αφέψημα Αχιλλέας).
Επουλώνει τις πληγές, τις ραγάδες της θηλής του μαστού και των χεριών ή ποδιών, τις αιμορροΐδες, τις λειχήνες, τη φλεγμονή του δέρματος και άλλες δερματοπάθειες. Καθαρίζει σε βάθος το λιπαρό δέρμα (με ατμόλουτρο).
*Το ατμόλουτρο με Αχιλλέα ανοίγει και καθαρίζει τους πόρους του δέρματος, ενώ για εισπνοές που καλμάρουν μια φλεγμονή του αναπνευστικού συστήματος, βράζουμε μία χούφτα φυτό σε δύο λίτρα νερό και εισπνέουμε τον ατμό για μερικά λεπτά.
από το βιβλίο: «100 Ελληνικά βότανα για 2000 θεραπείες» – Κώστα Μπαζαίου – Διατροφολόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου