.

.
Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικολογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά.
Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

ΔΩΡΕΕΣ /ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
IBAN GR6801108310000083174564332
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ 831/745643-32

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Το χωριό που δεν έχει… δρόμους!

Κανάλια και ξύλινες γέφυρες προσελκύουν τους επισκέπτες στο Giethoorn

Αν ποτέ θελήσετε να ξεφύγετε από τη ζωή της πόλης και να ηρεμήσετε σε ένα όμορφο και ξεχωριστό μέρος, το Giethoorn της Ολλανδίας σας περιμένει. Αν έχετε αγανακτήσει από το θόρυβο των αυτοκινήτων, εκεί θα βρείτε την ηρεμία σας αφού το χωριό δεν έχει καν δρόμους.

Το Giethoorn έγινε γνωστός προορισμός σε πολλούς τουρίστες το 1958 όταν ο Ολλανδός σκηνοθέτης Bert Haanstra γύρισε εκεί την κωμωδία του «Fanfare».
Το χωριό χαρακτηρίζεται ως η «Βενετία του Βορρά» αφού δεν διαθέτει δρόμους αλλά κανάλια τα οποία φτάνουν τα 7,5 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το travelstyle, έχουν κατασκευαστεί περίπου 50 μικρές ξύλινες γέφυρες, που περνούν πάνω από το τρεχούμενο νερό και διευκολύνουν την πρόσβαση στα σπίτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι χτισμένα πάνω σε νησάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου