Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικο+λογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά. Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Πρόγραμμα "μοιράζομαι"

Είπαμε να βρεθούμε την Κυριακή το πρωί να ανάψουμε την ψησταριά, να ψήσουμε, να πιούμε και πάνω από όλα να περάσουμε καλά…

Βάλαμε όλοι ρεφενέ και ψωνίσαμε τα σαλατικά μας, τα κρεατικα μας και τις μπύρες μας… όσοι από μας είχαμε χρήματα γιατί θεωρούμε ότι  τα λεφτά δεν είναι το παν αλλά το μέσον της δημιουργίας. 

Πάνω στις όμορφες συζητήσεις μας ένας πέταξε την ιδέα τις ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ.

Δηλαδή του είπαμε τι εννοείς με την λέξη αυτάρκεια;

  • αυτό το τραπέζι που στήσαμε να είναι από δικές παραγωγές.
  • να ξέρω τι τρώω.
  • θέλω η τροφή μου να είναι χωρίς χημικά χωρίς δηλητήρια.

            Ζητάω πολλα;

Καλώς ήρθατε στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟ+ΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για γεωδαιτικοί θόλοι

 
Το Ελληνικό Οικολογικό Χωριό βρίσκεται στους πρόποδες των Κρουσσιων ανατολικά του Κιλκίς και σε υψόμετρο 460μ.

Σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον γεμάτο βελανιδιές, Καστανιές, φουντουκιές κράνα, αγριομυρτιλιες, αγριοτριανταφυλλιές κλπ και πάνω από 4.000 αυτοφυή βότανα *(προστατευόμενη περιοχή ) τα οποία μερικά είναι μοναδικά στην κοσμο.

Περιβάλατε από δυο τεχνητές λίμνες στην οποίες δραστηριοποιείται ιχθυοκαλλιέργεια με γόνο από την λίμνη Κερκινη (πεταλούδες κλπ).

Από τις δε λίμνες η μια ανατολικά και άλλη δυτικά ξεκινούν δυο ρέματα που στο τελείωμα τους περιβάλλουν το κεντρικό κτήμα περιμετρικά 37,5 στρ.

Το Ελληνικό Οικολογικό Χωριό κατέχει ιδιοκτήτη γη 150στρ.
  • Για τα μέλη του Ελληνικού Οικολογικού Χωριού τα πάντα είναι δωρεάν , αυτά που παράγει αλλά και αυτά που προμηθεύεται από εξωτερικούς παραγωγούς.
  • Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην ποσότητα
  • Τα κέρδη που απορρέουν από τις πωλήσεις των προϊόντων και από τον τουρισμό διανέμονται σε όλα τα μέλη που εργάζονται ισότοπα.
Πέστε μας και τις δικές σας ιδέες...

ΔΩΡΕΕΣ /ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
IBAN GR6801108310000083174564332
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ 831/745643-32
Για περισσότερες πληροφορίες

Τηλ  697 414 3695

Υπεύθυνος Μεντεσοπουλος Θεόδωρος
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου