.

.
Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικολογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά.
Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

ΔΩΡΕΕΣ /ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
IBAN GR6801108310000083174564332
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ 831/745643-32

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Η νόμιμη καλλιέργεια κάνναβης «ξαναζωντανεύει» στην Αρκαδία [ΒΙΝΤΕΟ]

Η νόμιμη καλλιέργεια κάνναβης «ξαναζωντανεύει» στην Αρκαδία [ΒΙΝΤΕΟ]Η νόμιμη καλλιέργεια κάνναβης «ξαναζωντανεύει» στην Αρκαδία [ΒΙΝΤΕΟ]
Μνήμες από την όχι και τόσο μακρινή εποχή που επιτρεπόταν η καλλιέργεια κάνναβης στην περιοχή της Μαντινείας ξυπνούν εν έτει 2017.

Ο Προκόπης Γεωργακόπουλος, 42 ετών, καλλιεργεί κάνναβη στο αγρόκτημά του στην Τρίπολη, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με την ΚΥΑ του υπουργείου η οποία επιτρέπει την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, συγκεκριμένα της Cannabis Sativa L, η οποία είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και συγκεκριμένα μέχρι 0,2%.
H Κανναβιδιόλη (CBD), η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ναρκωτικών ουσιών (ΝΟΜΟΣ 3459/2006 – ΦΕΚ Α'/103/25.5.2006) και δεν περιέχει την παράνομη ουσία Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε ποσοστό άνω του νόμιμου 0,2% (Νόμος 4139/2013 (ΦΕΚ 74/τ. Α'/20-03-2013), είναι νόμιμη.
Αν και είναι ο πρώτος στην Αρκαδία ο οποίος «τόλμησε» να καλλιεργήσει κλωστική κάνναβη, και άλλοι δείχνουν την πρόθεση να επιδοθούν στην καλλιέργεια του εν λόγω φυτού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ρούχων, δομικών υλικών, πλαστικών, φαγητών, ακόμα και καυσίμων.
Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι μέλος ενός συλλόγου ασθενών με σπάνιες νευρολογικές παθήσεις και με καρκίνο, ο οποίος δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα, προσφάτως είχε επισκεφτεί το Ευρωκοινοβούλιο και είχε μιλήσει για την κάνναβη και για τις ευεργετικές της ιδιότητες σε παθήσεις οι οποίες ταλαιπωρούν πάρα πολλούς ανθρώπους.
Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο arcadiaportal.gr

http://www.enallaktikos.gr/ar33638el-i-nomimi-kalliergeia-kannavis-ksanazwntaneyei-stin-arkadia-vinteo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου