.

.
Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικολογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά.
Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

ΔΩΡΕΕΣ /ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
IBAN GR6801108310000083174564332
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ 831/745643-32

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Γιατί είναι καλό να τρώμε “άγρια” χόρτα και καρπούς

radiki
Υπάρχουν πολλά ωφέλη στην κατανάλωση άγριων χόρτων και καρπών, όπως:– Είναιδωρεάν.– Είναι γενετικάισχυρότερα από ό, τιάλλα τρόφιμα.– Τα περισσότερα βρώσιμα άγρια χόρτα και καρποίείναι πολύ πιο θρεπτικά από τα υβριδοποιημέναπροϊόντα των καταστημάτων.

– Όταν τρώτε τοπικά άγρια φυτά σας ωφελεί γιατί αφού τοφυτό έχει τις ιδιότητες να καταπολεμά από μόνο του τους βλαβερούς οργανισμούς, χωρίς τη βοήθεια χημικών και λιπασμάτων,  σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και για το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
– Το να μαζεύετε μόνοι σας τα άγρια φαγώσιμα, σας βοηθάει να ασκηθείτε, να πάρετε πολλή βιταμίνη D (ηλιοφάνεια) και να βρίσκεστε συχνά σε ενα φυσικό, χαλαρωτικό περιβάλλον


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου