Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικο+λογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά. Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ'' ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΥΣΙΜΟ



Γεια σας,με λενε Γιαννη, ειμαι μηχανολογος μηχανικος και καταγoμαι απο τη Βοιωτια.
Παίρνωντας σαν αφορμη την τρεχουσα οικονομικη κριση και την πολιτικη ασυδοσια , θελησα και εγω με τις γνωσεις μου να σας εξηγησω,πως μπορειτε να φτιαξετε μονοι σας,στο σπιτι ,καυσιμο για τις οικιακες σας αναγκες,καθως επισης και για το αυτοκινητο σας .


Ξεκινησα να το κανω,βλεποντας φετος οτι ο πανεμορφος και  παραγωγικος καμπος της Κωπα'ι'δας εμεινε αποτιστος εξαιτιας της επιβολης φορου στα ηδη υπερφορολογημενα καυσημα,απο τα λαμογια  και τους προδοτες του ελληνικου κοινοβουλιου.Αυτοι κατεστησαν το πετρελαιο με τους ανεξελεκτους φορους,ειδος πολιτελειας,ωστε να μην μπορει να χρησιμοποιηθει στα αγροτικα μηχανηματα (ειναι φθηνο μονο για εντιβες).Ολοι αυτοι εφτασαν τον πολυπαθο αγροτη, κτηνοτροφο και μεταφορεα σε απελπισια,καθως βλεπουν το πενιχρο εισοδημα τους να συρρικνωνεται, και τις πρωτες υλες που χρησιμοποιουν να εχουν κατακορυφη ανοδο,απο τις ασειδοτες μονοπωλιακες εταιριες,που μαστιζουν εδω και πολλα χρονια τον τοπο.
Οι εκαστοτε προδοτικες κυβερνησεις απο το 1970 μεχρι σημερα, δηθεν προσπαθωντας να οργανωσουν καλυτερα την αγροτικη και κτηνοτροφικη παραγωγη,ψηφιζουν και τροποποιουν νομοσχεδια,τα οποια οχι μονο δεν οργανωνουν, αλλα αποδιοργανωνουν εντελως την παραγωγικη ταξη,αφηνοντας παραθυρακια για τους εκλεκτους και τα κομματοσκυλα.Οι μεν εκλεκτοι να εισαγουν αγροτικα και κτηνοτροφικα προ'ι'οντα,  μεταλλαγμενα, και αμφιβολου ποιοτητας και προελευσης, ενω τα ελληνικα προ'ι'οντα τα οποια ειναι κορυφαιας ποιοτητας (λογο μεσογειακου κλιματος) να καταληγουν στις χωματερες η' να μενουν απουλητα.Tα δε κομματοσκυλα,ειναι αυτοι που ακολουθουν το εκαστοτε πολιτικο κομμα και σαν ανταλλαγμα παιρνουν τις μεγαλες επιδοτησεις , διχως να καλιεργουν τιποτα.Κλεβουν ασυστολα το Φ.Π.Α με πλαστα τιμολογια ,χωρις να ελεγχονται και να τιμωρουνται απο κανεναν,και εκτος αυτου λαμβανουν και τεραστιες αποζημιωσεις απο τον Ε.Λ.Γ.Α. Αυτο που για τους κανονικους αγροτες και κτηνοτροφους ειναι ονειρο απιαστο. Αυτοι ειναι μονο για να πληρωνουν τις συνδρομες .(Κατι παρομοιο γινεται και με τις ανανεωσημες πηγες ενεργειας .Ο πολιτης πληρωνει για τις ανανεωσημες πηγες ενεργειας μεσω του τιμολογιου της ΔΕΗ και ο εκλεκτος επιχειρηματιας πληρωνεται για το ρευμα που πουλαει στη ΔΕΗ ,τεσσερις φορες πανω απ'οτι πουλαει η ΔΕΗ στον πολιτη. Και καποια απο τα κερδη επιστρεφουν στους πολιτικους σε μορφη χρηματοδοτισης για την προεκλογικη τους εκστρατια. Οπως λεει και η παροιμια < το ενα χερι νιβει τ'αλλο και τα δυο το προσωπο > ).
 Η γνωμη μου ειναι , οτι η αγροτικη και κτηνοτροφικη παραγωγη,θα επρεπε να ειναι η οικονομικη βαση μιας κοινωνιας, με την εγχωρια διαθεση και την χαμηλη τιμη των προιοντων, να ειναι δηλαδη η ραχοκοκκαλια ενος κρατους , και η οικονομικη αναπτυξη με την ποιοτητα και τις εξαγωγες ενος εθνους.
Παιρνοντας σαν αφορμη ολα αυτα, θα ηθελα να σας εξηγησω , πως με απλη και φθηνη διαδικασια,μπορειτε να παραγετε το δικο σας καυσιμο, με μια ποιοτητα κατα πολυ ανωτερη του πετρελαιου.Ο λογος λοιπον για το βιοκαυσιμο,που ολοι το ακουμε αλλα δεν το βλεπουμε.Γιατι? Γιατι απλουστατα αυτο που ακουμε, ειναι οτι γινονται πανακριβες μελετες, εργοστασια για την παραγωγη του που κοστιζουν εκατομυρια ευρω, και με προ'υ'ποθεσεις του τυπου :" αν δεν λαδωσεις δεν παιρνεις αδεια για την παραγωγη του". Οπως καταλαβαινετε το καυσιμο αυτο δεν θα φτασει ποτε σε οικονομικη τιμη στον καταναλωτη. Απο την αλλη τον αποτρεπει να ασχοληθει με αυτο επαγγελματικα, γιατι υποτιθεται οτι αυτες οι επιχειρηματικες δραστηριοτητες ειναι μονο για ομιλους και μεγαλες εταιριες,οι οποιες με τις γνωριμιες τους ξερουν σε ποιους θα απευθυνθουν και ποιους θα λαδωσουν για να εχουν την αποκλειστικοτητα.
Ομως αυτο οπως και πολλα αλλα μπορουμε να τ'αλλαξουμε αν θελησουμε.Γιατι ο καθε πολιτης με μονο 20 ευρω εξοπλισμο , θα μπορει να παραγει το βιοκαυσιμο που χρειαζεται για τις αναγκες του, διχως να πληρωνει υπερογκους φορους,και φθηνουσα λιτρομετρηση στην αντλια, λογο των διογκοτικων που χρησιμοποιουν.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΟΥ
- 1 Μπετονι πλαστικο διαφανο 20 λιτρων
-1 Μπετονακι πλαστικο  4 λιτρων
-Μια ζυγαρια ακριβειας
-Ενα θερμομετρο (100 βαθμων κελσιου)
-Ενα χωνι
-Ενα ζευγαρι πλαστικα γαντια (καταλληλα για χημικα)
-Γυαλια προστασιας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΟΥ
*11,5 λιτρα ηλιελαιο
*1,90 λιτρα μεθανολη
*70 γραμμαρια καυστικη σοδα -ΝαΟΗ
Για να πειραματιστειτε για πρωτη φορα αγοραστε το λαδι απο Super Market.Για να φτιαξετε μεγαλυτερες ποσοτητες,αγοραστε απο εργοστασια η συνεταιρισμους,(ηλιελαιο μη ραφιναρισμενο για καλυτερη τιμη,σας εξηγω παρακατω).Για να μπορεσουμε να παραγουμε βιοκαυσιμο ακολουθουμε τρια σταδια.
1ο ΣΤΑΔΙΟ
Στο πρωτο σταδιο της παρασκευης του βιοκαυσιμου αναμειγνυουμε τα χημικα με το ηλιελαιο και το αφηνουμε να δημιουργηθει η χημικη ζυμωση και καθηζιση με την βοηθεια της θερμοκρασιας και της ακτινοβολιας.
Μεσα στο μικρο μπετονακι ριχνουμε την μεθανολη (1,9 λιτρα), και προσθετουμε σιγα σιγα  την καυστικη σοδα (70 γραμμαρια) με ενα χωνακι.Χωρις να κλεισουμε το καπακι απο το μπετονακι το ανακατευουμε για να λιωσει η σοδα μεσα στην μεθανολη.Αφου λιωσει κλεινουμε καλα το καπακι και το ανακατευουμε δυνατα εως οτου ομογενοποιηθει εντελως.Με αυτη τη διαδικασια το μιγμα θα ζεσταθει,αυτο ειναι απολυτος φυσιολογικο.
Στο μεταξυ θερμαινουμε το ηλιελαιο(11,5 λιτρα)
στους 55 βαθμους κελσιου,(το καλοκαιρι το αφηνουμε στον ηλιο εως οτου παρει την επιθυμητη θερμοκρασια, ανακατευουμε το λαδι ελαφρως και ξαναμετραμε την θερμοκρασια να ειναι στους 55 βαθμους κελσιου αλλα να μην τους ξεπερασει γιατι θα χαλασει το μειγμα)
Ριχνουμε το καυστικο μειγμα, που αποτελειται απο μεθανολη και σοδα ,μεσα στο ζεστο λαδι,κλεινουμε το καπακι και το ανακατευουμε δυνατα για τρια περιπου λεπτα, εως οτου ομογενοποιηθει εντελως το μειγμα.Οταν τελειωσουμε το ανακατεμα ,ανοιγουμε το καπακι να φυγει η πιεση που εχει συσσωρευτει στο μπετονι, μετα ξανακλεινουμε το καπακι και το αφηνουμε στον ηλιο για πεντε ημερες, χωρις να το ματακινησουμε καθολου.Τωρα το μειγμα θα ξεκουραστει και θα αρχισει η ζυμωση των χημικων,με την βοηθεια της ακτινοβολιας του ηλιου και της υψηλης θερμοκρασιας.Την πρωτη ημερα θα εχει παρει ενα ελαφρυ καφε χρωμα ,απο την δευτερη ημερα αρχιζει να γινεται διαχωρισμος του βιοκαυσιμου απο την γλυκερολη, η οποια εχει καφε χρωμα και κατακαθεται στον πυθμενα του δοχειου.3η,4η και 5η ημερα το καυσιμο εχει γινει διαυγεστερο.Στον πατο του δοχειου εχει κατσει η γλυκερινη, που ειναι ενα κομματι ξερου λιπους ,και η γλυκερολη με τους  μεθυλεστερες ,που ειναι τα κατακαθια της σοδας της μεθανολης και του λαδιου,το οποιο εχει εντονο καφε χρωμα.Το καθαρο βιοκαυσιμο βρισκεται στην πανω μερια του δοχειου. Οταν δουμε οτι ολα αυτα ειναι ενταξει ,τοτε ξερουμε οτι η διαδικασια ηταν επιτυχης.Μετα απο πεντε ημερες και αφου εχει γινει ο διαχωρισμος του βιοκαυσιμου ,αδειαζουμε το βιοκαυσιμο με προσοχη σε ενα καθαρο μπετονι και προσεχουμε να μην ανακατευτει με την γλυκερινη - γλυκερολη ,η οποια βρισκεται στον πατο του μπετονιου.
Στις πεντε ημερες το ph του βιοκαυσιμου εχει πεσει στο 7 και ειναι καταλληλο για χρηση σε σομπες και καλοριφερ.
2ο ΣΤΑΔΙΟ
Στο δευτερο σταδιο γινεται καθαρισμος του βιοκαυσιμου απο την καυστικη σοδα, καθως επισης και απο τα οξεα που δημιουργηθηκαν απο την χημικη ζυμωση.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
Μονο ενα μπετονι 20 λιτρων διαφανο ,το οποιο στην μια μερια εχει το καπακι, και στον πατο να τοποθετησουμε μια βανα,η οποια οταν την ανοιγουμε ,να αδειαζει εντελως το μπετονι,δηλαδη  να μην μενει υγρο μεσα καθολου.
Βαζουμε μεσα στο μπετονι, μεχρι την μεση περιπου, βιοκαυσιμο  και το υπολοιπο το γεμιζουμε με καθαρο νερο,βιδωνουμε καλα το καπακι. Το βανακι στην κατω μερια του δοχειου να ειναι  κλειστο.Ανακατευουμε - ανακινουμε δυνατα το μειγμα για δυο περιπου λεπτα,μετα το αφηνουμε να ξεκουραστει.Φροντιζουμε το μπετονι να ειναι καλα στερεωμενο και να μην κουνιεται, κατα τον χρονο που στο μειγμα δημιουργειται καθιζηση ,(περιπου μετα απο μια εως πεντε ωρες).Ο χρονος καθιζησης εχει σχεση με την δυναμη που το ανακατεβουμε ,την θερμοκρασια ,και την ακτινοβολια της συγκεκριμενης στιγμης.Εσεις οταν δειτε ,οτι το βιοκαυσιμο στεκεται στο επανω μερος του δοχειου ,και το νερο στο κατω μερος , ειναι ετοιμο.Μπορειτε να ανοιξετε το βανακι για να φυγει το βρωμικο νερο ,αφου πρωτα θα εχετε ξεβιδωσει το  καπακι του μπετονιου,ωστε να μην δημιουργηθει υποπιεση και ανακατευτει το βιοκαυσιμο με το νερο.Αφου φυγει εντελως το βρωμικο νερο, κλεινετε το βανακι και ξαναγεμιζετε το μπετονι με καθαρο νερο και ακολουθειτε την ιδια διαδικασια πεντε φορες.Στις πεντε πλυσεις το βιοκαυσιμο ειναι αριστο και καταλληλο για οποιαδηποτε χρηση.Εχει αριστη διαυγεια,μηδαμινη καυστικη σοδα και καθολου οξεα.Το ph του βρισκεται στο 7 και η ρευστοτητα του ιση με του πετρελαιου,με αριστη λιπαντικη ικανοτητα και ποιοτητα ανωτερη του πετρελαιου.
3ο ΣΤΑΔΙΟ
Στο τριτο σταδιο δημιουργουμε εξατμιση του νερου ,που ενδεχομενως  εχει απομεινει μεσα στο βιοκαυσιμο.
Εγω θα σας εξηγησω μια απλη κατασκευη και εσεις θα την φτιαξετε αναλογα με τις αναγκες σας,Θα κατασκευασετε ενα μεγαλο ταψι .(παραδειγμα το ταψι της κουζινας  μπορει να δεχτει και να στεγνωσει 4 εως 5 λιτρα βιοκαυσιμου.Αναλογα το καυσιμο που θελετε να στεγνωσετε,  κατασκευαζετε και το αναλογο ταψι.Μια καλη κατασκευη ειναι απο γαλβανιζε λεπτη λαμαρινα  2 μετρα x 1 μετρο πατημενη στην στρατζα, ωστε να δημιουργηθει χειλος περιμετρικα περιπου 8 cm, και στον πατο της λαμαρινας πατημα μια χιαστη ωστε στο κεντρο να δημιουργηθει λακουβα,εκει τοποθετουμε μια βρυση που θα παιζει τον ρολο της αποστραγγισης του νερου, αν στο βιοκαυσιμο εχει απομεινει  αρκετο.Η ιδια βρυση, οταν φυγει εντελως η υγρασια απο το βιοκαυσιμο ,θα χρησιμευσει για να αδειασετε  το βιοκαυσιμο στο μπετονι,το οποιο ειναι ετοιμο για χρηση σε οποιαδηποτε μηχανη που πριν δουλευε με πετρελαιο.Το βιοκαυσιμο στο στεγνωμα αποβαλλει την υγρασια με τη θερμοτητα του ηλιου.Καλο θα ειναι σε τακτα διαστηματα, να ανακατευουμε ελαφρως το βιοκαυσιμο ,αφου πρωτα ανοιγουμε τη βρυση της αποστραγγισης για να φυγουν τα νερα ,που ενδεχομενως εχουν κατσει στον πατο του ταψιου.
Η καλυτερη εποχη για να φτιαξουμε βιοκαυσιμο ειναι οταν εχει εντονη ηλιοφανεια , απο Ιουνιο εως Σεπτεμβριο,και αυτο για να χρησιμοποιουμε την θερμοτητα και την ακτινοβολια του ηλιου,ωστε η επεξεργασια του βιοκαυσιμου να ειναι δωρεαν.
Για να ελεγξουμε ποτε το βιοκαυσιμο ειναι ετοιμο και εχει αποβαλλει ολη την υγρασια απο το πλυσιμο (εκτος απο την εμπειρια καποιου ο οποιος φτιαχνει συνεχεια)για καποιον που φτιαχνει για πρωτη φορα μπορει να ακολουθησει την εξης διαδικασια.Παιρνουμε μια μικρη ποσοτητα βιοκαυσιμου περιπου ενα φλιτζανι του καφε,το ριχνουμε στο τηγανι και το βαζουμε σε χαμηλη φωτια.Αν το βιοκαυσιμο αρχιζει να καπνιζει ,χωρις να τσιτσιριζει εντονα, τοτε το βιοκαυσιμο ειναι ετοιμο για χρηση.Αν ομως τσιτσιριζει εντονα και χοροπιδανε οι σταγονες νερου στο τηγανι,τοτε σημαινει οτι εχει αρκετη υγρασια και θελει περισσοτερες ωρες στεγνωμα στον ηλιο.
Μπορουμε να φτιαξουμε βιοκαυσιμο και μεσα στην καρδια του χειμωνα.Απλως θα πρεπει να χρησιμοποιησουμε ενεργεια για την θερμανση , την ακτινοβολια και το στεγνωμα του,οποτε και θα ανεβει  και η τιμη επεξεργασιας του.
[Για οσους θελησουν να παρασκευασουν βιοκαυσιμο για σομπες και καλοριφερ,ειναι αρκετο το πρωτο σταδιο,δηλαδη δεν χρειαζεται να γινει πλυσιμο και στεγνωμα του βιοκαυσιμου.Αυτη η διαδικασια, ειναι μονο οταν προκειται να χρησιμοποιηθει σε μηχανηματα και αυτοκινητα, που πρεπει να εχει αποβαλλει τα χημικα στοιχεια, για να μην καταστραφουν τα μεταλα].
ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
 * Μειωση της  εξαρτησης απο τα πετρελα'ι'κα καρτελ.
* Λιγοτεροι πολεμοι στον  πλανητη και λιγοτερο εξαθλιωμενοι ανθρωποι.
* Κρατη τα οποια κυριαρχουν στο θεμα της ενεργειας θα γινουν πιο συγκαταβατικα και ανθρωπινα.
* Λιγοτερη ρυπανση του πλανητη.
ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΟ
* Δεν θα ειμαστε ενεργειακα εκβιασιμοι.
* Φθηνοτερο και καθαροτερο καυσιμο(περιπου 80 λεπτα το λιτρο).
* Ικανοποιηση οτι το παραγουμε μονοι μας απο την αρχη μεχρι το τελος, ακομη και με την παραγωγη των φυτων του ηλιανθου οποτε μας ερχεται οικονομικοτερο(περιπου 50 λεπτα το λιτρο).
* Καλυτερη λυπανση του κινητηρα, λιγοτερες φθορες  και περισσοτερα χιλιομετρα ανα λιτρο (περιπου το 15 %.) Το βιοντιζελ λειτουργει σαν διαλυτης και καθαριζει τον κινητηρα και ολο το συστημα μεταφορας και ψεκασμου του καυσιμου ,με αποτελεσμα να εχουμε καλυτερη αποδοση του κινητηρα.
* Ξεμπλοκαρισμα της αγροτικης παραγωγης.Οταν καλλιεργειται το 20% των κτηματων με ηλιανθο, σημαινει ξεμπλοκαρισμα καποιας παραγωγης η οποια βρισκεται σε κορεσμο,αν και στη χωρα μας δεν υπαρχει τετοιο θεμα,το μπλοκαρισμα των αγροτικων και κτηνοτροφικων προ'ι'οντων ειναι θεμα πολιτικο,σε συνεργασια με τα καρτελ μεγαλοεμπορων και εταιρειων.
* Φθηνοτερες ζωοτροφες για τους κτηνοτροφους.Τα φυλλα του ηλιανθου μπορουν να γινουν ενσυρωμα.
* Ο κορμος του ηλιανθου ειναι ξυλωδης και μπορει να γινει pellets με αποτελεσμα να εχουμε και αλλης μορφης καυσιμη υλη,αρα να παραγουμε ενεργεια.
* Με την παραγωγη του βιοκαυσιμου παραγονται και καποια υποπροιοντα, π.χ γλυκερινη ,που μπορουν να χρησιμοποιηθουν στα καλλυντικα,σαπουνια,φαρμακα και κερια.
* Για την καλλιεργεια του ηλιανθου δεν απαιτουνται πολλα λυπασματα ,με αποτελεσμα να εχουμε λιγοτερη ρυπανση με νιτρο, του υδροφορου οριζοντα.Επισης δεν χρειαζεται πολυ ποτισμα,με αποτελεσμα να εχουμε μεγαλυτερη οικονομια στο νερο και συνεπως στα καυσιμα (το 95% του νερου του πλανητη καταλωνεται απο τη γεωργια.) Λιγοτερη χειρωνακτικη εργασια ,οποτε εχουμε λιγοτερο κοστος παραγωγης.
- Ολα αυτα για να φτιαχτουν θα χρειαστει να γινουν βιομηχανιες οι οποιες θα απασχολουν ανθρωπινο δυναμικο.
Και σε αυτο το σημειο, θελω να σας εξηγησω, πως το να δοκιμασει  να φτιαξει καποιος βιοκαυσιμο,δεν σημαινει οτι θα πρεπει να του ειναι και απολυτος απαραιτητο.Υπαρχουν οικογενειες που τον χρονο καταναλωνουν λιγοτερα απο 100 λιτρα πετρελαιου.Οποτε και  να θελησουν να παρασκευασουν βιοκαυσιμο,τα χρηματα που θα κερδισουν δεν θα ειναι και τοσο σημαντικα.Πολυ σημαντικη θα ειναι η γνωση που θα αποκτησουν παρασκευαζοντας βιοκαυσιμο.Ειναι παρα πολυ χρησιμο να μπορειτε να παραγετε ενεργεια,με απλο τροπο ,χωρις πολυπλοκα μηχανηματα και εργαλεια,μονο με μερικα μπετονια ,οποτε θα παψετε να ειστε ενεργειακα εκβιασημοι.Χωρις ενεργεια,ή με πανακριβη ενεργεια,γυρναμε 100 χρονια πισω.Αυτο εχει σαν επακολουθο,τα πανακριβα και υπερσυγχρονα μηχανηματα και εργαλεια,(τα οποια εδωσαν μεν δουλεια σε ξενες επιχειρησεις αλλα απο την αλλη χρεοκοπησαν τους Ελληνες αγροτες,οι οποιοι τα απεκτησαν με θυσιες,)θα ειναι μονο ... για να τσουτιαζουν οι κοτες και για να φτιαχνουν φωλιες οι σφηκες.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΟΥ
Το βιοκαυσιμο οταν η θερμοκρασια πεσει κατω απο τους 0 βαθμους κελσιου γινεται πιο παχυρευστο με αποτελεσμα να εχουμε προβληματα στα φιλτρα.Για να μπορεσουμε να το ξεπερασουμε, πρεπει οταν η θερμοκρασια ειναι απο 0 εως -3 βαθμους κελσιου να αναμιγνειεται με  30% ντιζελ και 70% βιοκαυσιμο.Απο -3 βαθμους κελσιου εως -6 βαθμους κελσιου, 50% ντιζελ και  50% βιοκαυσιμο.Για χαμηλοτερες θερμοκρασιες υπαρχει καποιο εξαρτημα στο εμποριο ,που προσαρμοζεται στο δικτυο μεταφορας του καυσιμου, το οποιο θερμαινει στιγμιαια το καυσιμο, με αποτελεσμα να μπορουμε να χρησιμοποιουμε μονο το βιοκαυσιμο ,ανεξαρτητος της  θερμοκρασιας  του περιβαλλοντος.Το εξαρτημα αυτο το χρησιμοποιουν οι νταλικες ,που ταξιδευουν στο εξωτερικο ,που τους χειμερινους μηνες επικρατουν πολικες θερμοκρασιες.Το εξαρτημα αυτο κοστιζει περιπου 250 ευρω.
* Το βιοκαυσιμο εχει μεγαλυτερη συμπιεση( εναντι του πετρελαιου).
* Σημειο αναφλεξης του βιοκαυσιμου 100 βαθμοι κελσιου(εναντι 70 του πετρελαιου).
* Σημειο θολωσης του βιοκαυσιμου -2 βαθμοι κελσιου(εναντι -4 του πετρελαιου).
* Σημειο παγωματος του βιοκαυσιμου -6 βαθμους κελσιου(εναντι -8 του πετρελαιου).
Τα στοιχεια αυτα ειναι με προσθηκη αντιπαγωτικου υγρου.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΠΟΡΕΛΑΙΩΝ
* Σπορελαια ενχωρια 70-80 λεπτα το λιτρο - εξαρταται ποσοτητας.
* Σπορελαια εισαγωμενα50- 60 λεπτα το λιτρο - εξαρταται ποσοτητας.
Προτιμηστε μη ραφιναρισμενο, ειναι πιο φθηνο.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ
  * Μεθανολη ενχωρια 1,50- 1,80 λεπτα το λιτρο(η τιμη διαφοροποιειται ανολογα με την ποσοτητα)                                                                                                                                                                                                                                           
* Μεθανολη Βουλγαριας 800 εως 1000 ευρω ο τονος.
ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΣΟΔΑ.    ΝaOH
*Καυστικη σοδα ενχωρια 20 κιλα / 30 ευρω( η τιμη διαφοροποιηται αναλογα με την ποσοτητα).
* Καυστικη σοδα Βουλγαριας (1000 κιλα / 800 ευρω).
* Για μικρες ποσοτητες μεθανολης και καυστικης σοδας,θα τα προμηθευτητε  απο καταστηματα χημικων (υπαρχουν αρκετα στο διαδικτυο).
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΟΥ

  1. Πατηστε σ'αυτην τη διευθυνση                                                                                                                                           

    ΒΊΝΤΕΟ YOUTUBE

                                                                                                                   

ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Θα ηθελα να παρακαλεσω ,ολους αυτους που γραφουν, ή δειχνουν στο διαδικτυο διαφορες μελετες ή  πατεντες,καλο θα ηταν, να ειναι ολοκληρωμενες και αληθινες,γιατι ολοι εμεις οι εραστες της πατεντας και της ευρεσιτεχνιας, αυτο που θελουμε να εισπραξουμε, ειναι μονο η δοξα.Αν λοιπον καποιος δοκιμασει να φτιαξει, αυτο που του δειχνουμε,εχει ξοδεψει αρκετα χρηματα ,και στο τελος του βγαινει πατατα, οπως καταλαβαινετε, σκατενια δοξα θα εχουμε.Και εκτος αυτου, με τα σχολια του ο καθενας αποτρεπει και τους υπολοιπους να δοκιμασουν.
Θελω επισης να ευχαριστησω ολους αυτους που θα διαβασουν το κειμενο και θα δουν το βιντεο και περισσοτερο αυτους, που θα με εμπιστευτουν και θα δοκιμασουν να παρασκευασουν το βιοκαυσιμο.Το ολο εγχειρημα ,το οποιο αποτελειται απο χημικες αναλυσεις,χημικο και μηχανολογικο εξοπλισμο, πρωτες υλες (οι οποιες αχρηστευτηκαν αρκετες φορες εως οτου βγει το επιθυμητο αποτελεσμα),πολυπλοκες μετρησεις επανω στα μηχανηματα για να βεβαιωθουν τα χαρακτηριστικα του βιοκαυσιμου, εχουν χρηματοδοτηθει αποκλειστικα και μονο απο εμενα.
Θα ηθελα να σας πω ,πως αντισταση δεν ειναι να βριζεις, να μουτζωνεις την τηλεοραση ,και να φιλοσοφεις στο καφενειο και στον καναπε.
Αντισταση ,ειναι να πολεμας το κατεστημενο και το αδικο ,σε μονιμη και διαρκη δραση ,ανεξαρτητως λογου και αιτιας , δηλαδη να γινει τροπος ζωης.
Αντισταση, ειναι να καλλιεργεις φυτα και να κατασκευαζεις τα δικα σου καυσιμα.Να διατηρεις και να φυτευεις τους δικους σου ντοπιους σπορους,οι οποιοι εχουν ενκλιματιστει τελεια με το περιβαλλον που ζεις, απο το να φυτευεις σπορους ,που εχουν δημιουργηθει χιλιαδες χιλιομετρα μακρια σου ,μεσα σε γενετικα εργαστηρια,τα οποια παραγουν μονο μια  φορα.Οι σποροι που βγαζουν ειναι στειροι,δηλαδη δεν μπορουν να ξαναφυτρωσουν και να παραγουν και εκτος αυτου ,μεταφερουν μικροβια αγνωστα στον ανθρωπινο οργανισμο και καθιστουν ανεπαρκη ,το ανοσοποιητικο συστημα.Ετσι εχουμε σαν αποτελεσμα, απο την μια να αυξανονται τα κρουσματα σοβαρων ασθενειων,και απο την αλλη να πολλαπλασιαζονται τα κερδη των εταιρειων που παραγουν εμβολια και φαρμακα,των ασφαλιστικων εταιρειων, που υποσχονται οτι θα βρισκονται διπλα σας και των νοσοκομειων που παραγουν ελπιδα.Ολα αυτα με το αζημιωτο φυσικα και τις περισσοτερες φορες διχως αποτελεσμα.Σκεφτειτε λιγο, φοβερη μπιζνα.Ενας ομιλος επιχειρησεων, ο οποιος  απο τη μια σε δηλητηριαζει και απο την αλλη προσπαθει δηθεν να σε θεραπευσει και ο πολιτης να τους τα ακουμπα αδιαμαρτηρητα και τους λεει και ευχαριστω.
Αντισταση ειναι ,να εκτρεφεις τα δικα σου ζωα και να καταναλωνεις το κρεας και τα παραγωγα του ,τα οποια θα εχουν την κορυφαια ποιοτητα.Για οσους δεν μπορουν να τα εκτρεφουν ,να τα προμηθευονται απο την τοπικη παραγωγη.Το ιδιο ισχυει για ολα τα προιοντα, ζωικα ή φυτικα.Ειναι καταντια να αγοραζουμε σκορδα,καρυδια,πασατεμπο και φυστικια απο την Κινα - ΕΛΕΟΣ.
Αντισταση ειναι ,να μην πληρωνεις την εφορια και τους φορους που ειναι αδικοι.Στην χωρα μας οι περισσοτεροι φοροι ειναι αδικοι και σαν σκοπο εχουν την οικονομικη εξαθλοιωση και την ψυχικη καταρευση του Ελληνα πολιτη.Οσο πιο εξαθλιωμενος ειναι καποιος, τοσο αδιαμαρτηρητα δεχεται ο,τι του επιβαλλουν.Αυτο ομως δεν ισχυει για τους Ελληνες ,η ιστορια το εχει αποδειξει αρκετες φορες.
Αντισταση ειναι, να μην αγοραζεις προιοντα ,τα οποια απο τον παραγωγο εως το ραφι να εχουν μεγαλη χρηματικη διαφορα.Τα διαφορα καρτελ μεγαλοεμπορων ,δημιουργουν τεχνητες υπεραξιες, με τη ανοχη της πολιτειας.
Αντισταση ειναι, να μην δεχεστε να σας ενημερωνουν αλητες και πουλημενοι δημοσιογραφοι ,μεγαλων καναλιων,που με την προπαγανδα τους ,εισβαλουν στο σπιτι σας,κατακρεουργουν την ψυχικη και οικογενειακη σας ηρεμια και προσπαθουν με διαφορα τερτιπια, να σας πεισουν για το ακριβως αντιθετο, απο αυτο που συμβαινει.Πιστευουν οτι κυβερνουν τον τοπο και οτι διαμορφωνουν γνωμες και συνειδησεις , οτι ανεβαζουν και κατεβαζουν κυβερνησεις.Απλα για να τους δειξετε την δυναμη σας ,βγαλτε την πριζα της τηλεορασης και εκει τελειωνουν ολα.Βλεπετε ποσο ευαλωτοι ειναι. (π.χ. στο τσιρκο, ο θηριοδαμαστης ,επιβαλει και εξαναγκαζει τον ελεφαντα ,μια να σηκωνει τα ποδια και μια την προβοσκιδα.Ξερετε γιατι? Γιατι ο ενας εχει μυαλο και ο αλλος ειναι ζωο).Αυτο συμβαινει και στους ανθρωπους, οι πολιτικοι σκεφτονται και λειτουργουν τυχοδιωκτικα,ενω οι πολιτες φερονται ανοητα και ανοργανωτα.Ολα αυτα μπορουμε να τα αλλαξουμε, αρκει να το θελησουμε.
Σας προτρεπω ,να διαβασετε ενα κειμενο που γραφει ο δημοσιογραφος Νικος Χειλαδακης "Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ". Υπαρχουν και σοβαροι δημοσιογραφοι ,απλα δεν τους διαφημιζει κανεις,θα πρεπει να τους ανακαλυψουμε μονοι μας.
Μπορουμε να κανουμε αντισταση με πολλους τροπους ,απλα ακολουθηστε αυτον που μπορειτε κα σας ταιριαζει καλυτερα,μην το αμελειται.Απο αμελεια,μικροσυμφεροντα και αρκετη βλακεια,φτασαμε εδω που ειμαστε.Και καταφεραμε να γινει η Ελλαδα,η χωρα του φωτος,το λικνο του πολιτισμου,περιγελος του καθε ανηθικου ευρωμασωνου.Και καταδικασαμε τους εαυτους μας,τα παιδια μας και τα εγγονια μας,να ζησουν σε περασμενες δεκαετιες.
Καλο θα ηταν κατα τη γνωμη μου,να κοιταξουμε και λιγο πισω μας,να ξαναβρουμε τις αξιες  που χασαμε,να ασχοληθουμε με τη φιλοσοφια της ζωης και το νοημα της υπαρξης μας.Να γυρισουμε και να ξαναθυμηθουμε το γενεολογικο μας δεντρο,τους συγγενεις μας,τους ανθρωπους που  αγαπησαμε και μας αγαπησαν και μας στηριζαν στις καλες και στις κακες στιγμες μας και που νιωθαμε δυνατοι γιατι ξεραμε, οτι εχουμε ανθρωπους διπλα μας, που μας στηριζουν.Ολους αυτους, που τους αδικησαμε και τους θυσιασαμε στο βωμο του εφε και της επιδειξης.Στο οτι θελαμε να νιωσουμε ανωτεροι ανθρωποι. Και να φανταστειτε οτι αν σηκωσουμε το ποδι και κοιταξουμε τα παπουτσια μας,θα δουμε οτι ειναι γεματα κοπρια.
Οσο για τους πολιτικους, που μας κυβερνουνε τα τελευταια 35 χρονια,τα πραγματα ειναι ακρως απογοητευτικα.Ηρθαν στα σπιτια μας,ζητησαν την ψηφο μας φιλησαν κατουρημενες ποδιες,ξοδεψαν χρηματα που δεν τα δουλεψαν ποτε,υποσχεθηκαν πραγματα που δεν τα υλοποιησαν ποτε, χειροκροτηθηκαν απο εμας τους πολιτες, που τους πιστεψαμε οτι θα αλλαζαν το επιπεδο της Ελλαδας και του Ελληνα πολιτη προς το καλυτερο, και με την ψηφο μας αναρηχηθηκαν στην πολιτικη εξουσια.Μια εξουσια,μιας χωρας,την οποια θα ζηλευαν αρκετοι και σημαντικοι ανθρωποι σε αυτον τον πλανητη.
Παρολα αυτα ,στο τιμονι της Ελλαδος ,υπηρχαν και συνεχιζουν να υπαρχουν,πολιτικοι οι οποιοι στοχος τους ειναι να διαλυσουν τη χωρα.Να ξεπουλησουν τη θαλασσα και τα βουνα (,τα οποια εχουν ποτιστει με Ελληνικο αιμα), για ενα κομματι ψωμι.Να καταληστεψουν τα ενεργειακα κοιτασματα, καθως επισης και τα σπανια μεταλλα,τα οποια υπαρχουν στο υπεδαφος και ειναι απαραιτητα για την εξελιξη της τεχνολογιας.Να δανειζονται χρηματα για πολλες δεκαετιες,απο ξενες τραπεζες ,που εκπροσωπουνται απο Εβρα'ι'κα λομπι και να τα μοιραζονται μεταξυ τους,καθως επισης με τα κομματοσκυλα και τους εκλεκτους τους φιλους, που τους συντηρουσαν τοσα χρονια στην εξουσια,διχως να δινουν λογαριασμο σε κανεναν.Εκλεισαν ,με διαφορα τερτιπια και με την βοηθεια των συνδικαλιστων φιλων τους,ολες τις βιομηχανιες,μικρες και μεγαλες.Οι οποιες εξηγαγαν προιοντα και μηχανηματα σε ολοκληρο τον πλανητη.Διελυσαν την αγροτικη παραγωγη με ντεφακτο και στοχευμενες επιδοτησεις,ωστε να μην παραγει η χωρα τιποτα,μονο να εισαγουμε.Εφεραν εσκεμενα λαθρομεταναστες απο υποαναπτυκτες χωρες ,οι οποιοι στο συνολο τους ειναι εγκληματικα στοιχεια.Και  μας μεταφερουν αρρωστιες, οι οποιες εδω και 50 χρονια ,ειχαν εξαληφθει απο την χωρα μας.Ολα αυτα, με σκοπο να αλλοιωσουν τον πληθυσμο της χωρας,να δημιουργησουν κοινωνικη ασταθεια, και θεματα οικονομικα, θρησκευτικα και αλλα πολλα.Αποδυναμωσαν την εκτελεστικη εξουσια.Κομματικοποιησαν την στρατιωτικη ηγεσια της χωρας,την αστυνομια και την δικαστικη εξουσια,για να κοβουν και να ραβουν τα πραγματα στα μετρα τους,διχως να τους ενοχλει κανεις.Σε ολο αυτο ,τους βοηθησαν και οι πουλημενοι δημοσιογραφοι, που ειναι αρκετοι,ισως περισσοτεροι απ'οσο φανταζεστε.
Οσο για τους φυλακες της δημοκρατιας τους εισαγγελεις,τους δικαστικους και την δικαιοσυνη που υπηρετουν ,θα την παρομοιαζα σαν τον ιστο της αραχνης-πολυ ισχυρος για τα μικρα εντομα,ανουσιος και αχρηστος για τα μεγαλα.Θα ελεγα οτι η δικαιοσυνη ειναι πολυ κατωτερη των περιστασεων. Με λιγα λογια ειναι κατευθυνομενη.
Εγω παντος, οσο και αν προσπαθησα να σας δικαιολογησω ολους εσας, πολιτικους, δημοσιογραφους, κυβερνητικους υπαλληλους και δικαστικους ,σε ανθρωπινο παντα επιπεδο ,δεν τα καταφερα.Και να ηθελα ,δεν θα μπορουσα να σκεφτω, με τοσο βραδυνοο, ηλιθιο,υπουλο και προδοτικο τροπο.ΣΥΓΓΝΩΜΗ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ,ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ .
Υ.Γ
Και να ξερετε, πως η μεγαλυτερη και σημαντικοτερη αντισταση ,ειναι να μπορεσουμε να τιθασευσουμε τους εαυτους μας.Να μπορεσουμε να αποβαλουμε τα καταλοιπα που μαστιζουν την ψυχη μας,τα εγω μας,τα θελω μας,την εγωπαθεια μας,την βλακεια και την ηλιθιοτητα μας που περισσευει στις μερες μας.Να ειμαστε ταπεινοι,αλλα να εχουμε το θαρρος και να το δειχνουμε.Να αγαπαμε και να προστατευουμε τον συνανθρωπο μας,ανεξαρτητως σε ποια κοινωνικη και οικονομικη θεση βρισκεται.Να εχουμε το θαρρος και την ικανοτητα, οταν βλεπουμε το αδικο και το λαθος,να  το κατακρινουμε,ανεξαρτητως απο που προερχεται,ακομη και αν ειναι προς ωφελος μας.Να προσπαθησουμε να καταλαβουμε οτι δεν ειμαστε μονοι μας σε αυτον τον πλανητη και οτι θα πρεπει ,να βρισκομαστε σε μια αρμονια με το περιβαλλον και τους υπολοιπους βιωντες οργανισμους.Επισης να μην επιτρεπουμε σε ψυχοπαθεις επιστημονες και ηλιθιους μασονους χρηματοδοτες,οι οποιοι θεοποιουν την υπαρξη τους,να τροποποιουν το περιβαλλον που ζουμε και να πειραμματιζονται ανηθικα με το γενετικο υλικο φυτικων και ζωικων οργανισμων.Μονο και μονο για να ικανοποιησουν τα υπαρξιακα τους.Να προσπαθησουμε να κατανοησουμε το τι υπαρχει γυρω μας,ποιος ο ρολος μας στο συμπαν και ποια η θεση μας στο απειρο.Απλα θα πρεπει να δουμε την φωτογραφια της γης απο ψηλα και τοτε να σκεφτουμε... γιατι να ασχολουμαστε με βλακωδη και ανουσια πραγματα.Η υπαρξη μας σε αυτον τον πλανητη ειναι τοσο συντομη,που φευγοντας δεν θα εχουμε τελειωσει τιποτα απο αυτα που αρχισαμε.Η ιστορια μας το αποδεικνυει.
Ολα αυτα που γραφω,απευθυνονται σε ανθρωπους με ελευθερο πνευμα.
Μην με απογοητευσετε.
Τελειωνοντας θα'θελα να αφιερωσω ενα υπεροχο τραγουδι σε ολους τους πολιτικους που κυβερνησαν και κυβερνουν την χωρα μου.
Πατηστε σ'αυτη την διευθυνση για να το παρακολουθησετε.                                                                    

ΒΊΝΤΕΟ YOUTUBE



ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
Giannis m m 50115013702010 Viotia Greece


https://sites.google.com/site/akousasnoei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου