.

.
Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικολογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά.
Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

ΔΩΡΕΕΣ /ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
IBAN GR6801108310000083174564332
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ 831/745643-32

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

«Ο σπόρος είναι ο αληθινός Χρυσός μην τον πετάς στα σκουπίδια φύτεψε τον και βρες την Ελευθερία σου»

hands-holding-plant3Έφαγες ένα μήλο ,ένα αχλάδι .Και τι κάνεις στην συνέχεια ;Πετάς τους σπόρους στα σκουπίδια .Είναι όμως οι σπόροι άχρηστοι για να τους πετάξουμε στο καλάθι των άχρηστων ; Φυσικά όχι .Γιατί αν τους πετάξεις στο χώμα θα φυτρώσει ένα δέντρο .Απ’ το δέντρο αυτό θα μπορείς να ξαναφάς .Κι όχι μόνο εσύ .Αλλά και ένας άστεγος .Ή ακόμα και ένα παιδί που θα έπεφτε λιπόθυμο απ΄την πείνα στο σχολείο .Φύτεψε παντού .Έξω από σχολεία ,σε πεζοδρόμια ,σε δημοτικούς χώρους .Βάλε τέρμα στα συσσίτια .Βάλε τέρμα στην κρατική επιβολή των τραπεζών .Ο Θεός μας έχει δώσει τα πάντα .Και μας τα έχει δώσει χωρίς αντάλλαγμα .Μπορείς να ζήσεις και χωρίς χρήματα .

Χουγιούρης Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου