Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικο+λογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά. Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Μαργαρίνη,μια επικίνδυνη πλαστική ουσία


Αποτέλεσμα εικόνας για Μαργαρίνη,μια επικίνδυνη πλαστική ουσία
Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για
τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή
πάχυνσης . Όταν από την χρήση πέθαναν
οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν
ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα
ήθελαν να κάνουν απόσβεση. Το προϊόν
ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την
εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν
χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια
γευστική ουσία και το διέθεσαν στην
καταναλωτική αγορά.


Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου
και μαργαρίνης;  - Και τα δύο προϊόντα
έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.  - To
βούτυρο έχει λίγο περισσότερο
κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5
γραμμάρια της μαργαρίνης.  - Τρώγοντας
μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες )
κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει
καρδιακή δυσλειτουργία. (πρόσφατη
ιατρική μελέτη του HARVARD ) .

Τρώγοντας βούτυρο Αυξάνεται η
απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από
τα αλλά φαγητά . Το βούτυρο από την φύση
του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η
μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα
στοιχεία που του βάζουν. Το βούτυρο
έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την
γεύση των άλλων φαγητών. ( Τα κάνει ποιο
νόστιμα ) . Το βούτυρο υπάρχει εδώ και
μερικούς αιώνες , η μαργαρίνη είναι
μόνο εκατόν χρονών.

Η μαργαρίνη  - Έχει υψηλή
περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty
acids).  - Τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση
στεφανιαια νόσου.  - Αυξάνει την
συνολική χοληστερόλη και την LDL (την
κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή
χοληστερίνη).  - Αυξάνει των κίνδυνο
καρκίνου κατά 5 φορές .  - Μειώνει την
ποιότητα του μητρικού γάλακτος .  -
Μειώνει την αντίδραση των αντί-σομάτων.
Μειώνει την αντίδραση της
ινσουλίνης. Η μαργαρίνη πλησιάζει
πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΟΥΣΙΑ ,
αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν
πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί
ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα
τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί
υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για
να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση)
πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.

Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας Αγοράστε
ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το
σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε
μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής:
 καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά
μυγάκια δεν πλησιάζουν.  Δεν σαπίζει,
ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική
ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και
μικρο-οργανισμοί.

http://www.greatlie.com/index.php/ellinismos/ugeia-diatrofi/1383-margarini-mia-plastiki-ousia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου