Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικο+λογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά. Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η αντικαρκινική ιδιότητα του γαϊδουράγκαθου.


Η αντικαρκινική ιδιότητα του γαϊδουράγκαθου.
Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι το γάλα από το γαϊδουράγκαθο, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ηπατικής φλεγμονής σε ασθενείς με καρκίνο που λαμβάνουν χημειοθεραπεία. Σε δημοσίευση που έγινε σε  περιοδικό της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, μελέτη δείχνει ότι το βότανο θα μπορούσε να επιτρέψει στους ασθενείς να λάβουν ισχυρά δόσεις χημειοθεραπείας χωρίς να καταστρέφει το ήπαρ.
        
Τα φάρμακα της χημειοθεραπείας συχνά προκαλούν φλεγμονή στο ήπαρ, και όταν το κάνουν, οι γιατροί πρέπει να μειώσει συχνά δόσεις των ασθενών ή να σταματήσει τη διαχείριση των θεραπειών συνολικά. Κλινικές μελέτες έχουν ερευνήσει τη χρήση από το γάλα του γαϊδουράγκαθου για την αντιμετώπιση της βλάβης του ήπατος από κίρρωση (από το αλκοόλ) ή τοξίνες (όπως η δηλητηρίαση, μανιτάρι).

Παρά τα  περιορισμένα δεδομένα της μελέτης, το βότανο χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της χημειοθεραπείας ηπατικών προβλημάτων που συνδέονται. Για να ελέγξουν αν το γάλα από το γαϊδουράγκαθο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση χημειοθεραπεία η οποία σχετίζεται ηπατικά προβλήματα, ο Καρά Kelly, MD, από το «New York - Presbyterian Hospital / Herbert Columbia University Medical Center του Ίρβινγκ Κέντρο Καρκίνου Πλήρης στη Νέα Υόρκη» και οι συνεργάτες του,  πραγματοποίησαν μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, μελέτη σε παιδιά με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (ΟΛΛ), οι οποίοι βιώνουν συχνά αυτήν την παρενέργεια.


Πενήντα παιδιά με ΟΛΛ συμμετείχαν στη μελέτη και τυχαιοποιήθηκαν για να λάβουν το γάλα γαϊδουράγκαθου ή εικονικό φάρμακο για 28 ημέρες. Κατά την έναρξη της μελέτης, όλα τα παιδιά είχαν ενδείξεις ηπατικής φλεγμονής, όπως μετράται με αυξήσεις των επιπέδων στο αίμα των ηπατικών ενζύμων, ασπαρτική αμινοτρανσφεράση (AST) και αμινοξέων αλανίνη τρανσφεράση (ALT). Όταν οι ερευνητές εκτελούνται δοκιμές της ηπατικής λειτουργίας για τα παιδιά στην ημέρα 56 (28 ημέρες μετά την παραλαβή της βότανο ή εικονικό φάρμακο), τα παιδιά που παίρνουν το γάλα γαϊδουράγκαθο παρουσίασαν βελτίωση των ηπατικών ενζύμων τους σε σύγκριση με παιδιά που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Συγκεκριμένα, η ομάδα που πήρε το γάλα γαϊδουράγκαθο είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα της AST και μια τάση προς σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα της ALT. Λαμβάνοντας, επίσης, το γάλα γαϊδουράγκαθο φάνηκε να βοηθήσει να κρατήσει λιγότερες από τους ασθενείς να χρειάζεται να μειώσει τη δόση των φαρμάκων τους: χημειοθεραπεία δόσεις μειώθηκαν κατά 61 τοις εκατό της ομάδας που έλαβε το γάλα γαϊδουράγκαθο, σε σύγκριση με 72 τοις εκατό της ομάδας του εικονικού φαρμάκου. Επιπλέον, γαϊδουράγκαθο γάλα φαίνεται να είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης τα αποτελέσματα του συνδυασμού γάλα από γαϊδουράγκαθο  με χημειοθεραπεία σε κύτταρα λευχαιμίας που καλλιεργούνται στο εργαστήριο. Βρήκαν ότι το γάλα γαϊδουράγκαθου δεν επηρεάζει τις ιδιότητες κατά του καρκίνου της χημειοθεραπείας.

"Το γαϊδουράγκαθο πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, για να δούμε πόσο αποτελεσματικό είναι για τη μεγαλύτερη διάρκεια της θεραπείας, αν και λειτουργεί καλά στη μείωση της φλεγμονής του ήπατος σε άλλους τύπους καρκίνου και με άλλους τύπους χημειοθεραπείας," είπε ο Δρ Κέλι. "Ωστόσο, τα αποτελέσματά μας είναι ενθαρρυντικά καθώς δεν υπάρχουν φάρμακα για τη θεραπεία υποκατάστασης ηπατική τοξικότητα."

http://www.fytokomia.gr/permalink/4110.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου