Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικο+λογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά. Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

φιλέτο αλά αρχαια ελληνικά

Μοσχαρίσια Φιλετίνια με Αρχαιοελληνική Σάλτσα Οξύμελι



Για 4 άτομα)
  • 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
  • ελαιόλαδο
  • ½ κ. γλυκού θυμάρι
  • ¼ φλιτζ. Μεταξά
  • ¼ φλιτζ. οξύμελι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο
γαρνιτούρα:
  • πουρές πατάτας
για τη σάλτσα:
  • 50 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ξύδι
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • λίγο κανέλλα
  • ½ κ. σούπας αλάτι


ροετοιμάζουμε το χώΠρο εργασίας.
 
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το πουρέ. Δείτε σχετική συνταγή.
 
Κατόπιν κάνουμε τη αρχαιοελληνική σάλτσα οξύμελι: βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα  και τα αφήνουμε να πάρουν μία καλή βράση.  Αφαιρούμε και κρατάμε στην άκρη.
 
Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά φιλετίνια πάχους σχεδόν ενός εκατοστού και λίγο λιγότερο. Αλατοπιπερώνουμε.
 
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ½ φλιτζ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ταυτόχρονα του προσθέτουμε το θυμάρι για να πάρει άρωμα.
 
Βάζουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι και τα σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σε δυνατή φωτιά θα χρειαστούνε περίπου δύο λεπτά από κάθε πλευρά.
 
Σβήνουμε με το Μεταξά και φλαμπάρουμε με έναν αναπτήρα. Μόλις σβήσει η φωτιά προσθέτουμε το οξύμελι και συνεχίζουμε στη φωτιά για ένα λεπτό περίπου ακόμα.
 
Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως με συνοδεία από πουρέ πατάτας.
 
Καλή σας όρεξη...


http://www.thefoodproject.gr/page.aspx?itemID=SPG827

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου